Kampüste Faydalı Etkinlikler: Kort Tenisi Kursu

Öğrencilerin yaklaşık olarak yüzde 90’ının kayıt yaptırdığı, toplamda 8 farklı kurstan oluşan ücretsiz kültür ve spor eğitimi projesi, faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

İzmir Bakırçay Üniversitesi ile Menemen Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği projenin bir parçası olan Kort Tenisi kursu da öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. 72 kişinin kayıt olduğu Kort Tenisi kursları salı günleri 09.00, 12.00, 16.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenen ve toplamda birer saat süren 4 farklı oturumdan oluşuyor. Oturum saatlerinin öğrencilerin ders programlarına göre belirlendiği kurs, Üniversite’nin Tenis Kortu’nda yürütülüyor. Kurs için gerekli ekipmanların Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği içinde karşılandığı kursa öğrencilerin ek olarak herhangi bir malzeme getirmesi gerekmiyor. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen Asuman Akman’ın eğitmenlik yaptığı kursun ilk haftasında öğrencilere sunum yapılarak Kort Tenisinin tarihçesi anlatılmış ve görseller eşliğinde temel kurallar ve faullerden bahsedilmişti. E Blok’ta bulunan Sinema Salonu’nda gerçekleştirilen sunumda öğrencilere, dünya turnuvaları izletilerek hareket teknikleri gösterilmişti. Sonraki haftalarda Tenis Kortu’nda devam eden kursta, bugüne kadar; top ve raket koordinasyonu, raket tutma, topa vurma teknikleri, topa hâkim olma ile oyun kuralları öğretildi. Esneklik kazandırmak, el-göz-ayak koordinasyonunu arttırmak, dikkat dağınıklığını minimize etmek gibi faydaları olan tenis kursları 2018-2019 akademik yılı boyunca öğrencilere hizmet sağlamaya devam edecek.